LA IMPORTÀNCIA D’UNA BONA ERP

Un software ERP suposa una inversió important en termes d’eficiència, productivitat i potencial de creixement i el retorn de la inversió val molt la pena.

 

La tria d’una solució ERP no és fàcil. És una decisió important que afectarà la gestió de la teva empresa.

 

ERP

 

L’objectiu principal a l’hora d’instal·lar un sistema ERP és millorar l’eficiència i transparència dels processos. Cal tenir en compte que aquestes millores impliquen uns esforços que hem d’estar disposats a assumir.

Durant el procés d’estudi inicial, probablement, descobrirem noves maners d’encarar els nostres processos de treball. L’anàlisi del sistema financer i dels fluxos de treball posarà de manifest mancances i possibles millores. Aquesta nova visió de la nostra empresa ens permetrà saber on podem estalviar costos, com podem millorar la productivitat, la comunicació i ens permetrà millorar el servei i augmentar les ventes.

 

 

Què hem de tenir en compte a nivell tecnològic?

Hauríem de triar una solució multi plataforma i actualitzable per adaptar-nos als avenços tecnològics

La solució ha d’utilitzar una tecnologia estàndard que no ens lligui a un proveïdor a l’hora de fer el manteniment.

Ha de ser adaptable, fàcil de fer servir i intuïtiva.

És important saber amb quines bases de dades treballa ja que serà on estaran les nostres dades i és fonamental que sigui segura i s’hi pugui accedir ràpidament.   

 

I a nivell funcional? 

El primer que hem de fer és establir les necessitats inicials de la nostra empresa i les possibilitats de creixement.  Una solució massa complexa disposarà de funcionalitats que no farem servir mai i una de massa senzilla no ens permetrà fer tot el que volem.

En molts casos, les empreses disposen de solucions pròpies que haurien de ser perfectament integrables amb l’ERP.

 

Quan val?

És complicat determinar un preu estàndard. Depèn de factors com ara la consultoria inicial, llicències, implementació, manteniment, actualitzacions, servei de suport….

De la mateixa manera que a nivell funcional ens interessa una solució escalable que puguem fer créixer en el temps, per la part econòmica també es interessant un sistema modular que ens permeti planificar inversions en funció de les necessitats que es vagin crear.

 

 

 

Amb qui ho faig?

L’ERP marcarà la trajectòria i el dia a dia de la teva empresa durant anys. El correcte funcionament del sistema dependrà del treball del proveïdor abans, durant i després de la implementació.

Busca un partner especialitzat en implementació i modificació de software que garanteixi un procés correcte des del principi fins al final.

Un proveïdor de confiança, que pugui aportar experiència en el que busques, que treballi amb empreses del sector, i que sigui solvent per estalviar-te sorpreses.

L’experiència en projectes d’implementació de sistemes de gestió permet optimitzar els processos de treball i explotar el sistema al 100%.

Un company de viatge que entengui el teu negoci com si fos propi i que pugui treballar amb vosaltres com un sol equip i sempre des de una visió estratègica.

 

 

NAVISION (Microsoft Dynamics Nav) és una de les solucions més potents i flexibles del mercat. Aquesta ERP dona solució a molts tipus de negoci i molts sectors.

 

Tens previst instal·lar o canviar l’ERP de la teva empresa? Treballem amb els millors.

 

 

 

Deja un comentario