5 consells per convertir-se en una empresa sostenible

Fins i tot abans d’establir una estratègia, tots a l’empresa podem fer alguna cosa, TOTS: responsables, empleats o becaris 🌿

 

Hi ha tres mètodes especialment efectius per arribar a la sostenibilitat: estalvi, reducció i compensació. És fàcil descobrir les possibilitats només fent una volta per la nostra empresa.

 

Us proposem 5 consells per convertir-vos en una empresa sostenible: estalviant, evitant i compensant l’ús d’energia i de recursos al dia a dia.

 

5 consells

 

Consell 1  |  Estalvi d’energia

➡ Feu servir la llum natural

➡ Instal·leu LEDs

➡ Apagueu els llums quan no hagi ningú

➡ 5 minuts de ventilació són millor que molta estona amb la finestra oberta els dies de calor

➡ Apagueu els monitors, fins i tot quan pareu per anar a dinar o per una reunió

➡ No feu servir el mode stand-by

➡ Apagueu els ordinadors quan acabeu de treballar

 

5 consells

 

Consell 2  |  Estalvi de recursos: reduir i reciclar

➡ Reunions sense paper

➡ Només avisos electrònics

➡ Imprimir menys

➡ Fer enviaments d’impressió col·lectius, en comptes d’arrancar la impressora cada vegada

➡ Recollir materials per al seu reciclatge

➡ Reduir el consum d’aigua, fent servir l’aigua de pluja

 

5 consells

 

Consell 3  |  Mobilitat responsable amb el clima: reduir i compensar

 Promoure la compartició de cotxes

➡ Fer servir la bici o el transport públic

➡ En els viatges dins del país, fer servir el tren abans que l’avió

➡ Fes vídeo conferències abans que viatges

➡ Contractar empreses de transport sostenibles

➡ Promou-re la e-mobilitat a la flota de vehicles de la teva empresa

 

5 consells

 

Consell 4  |  Crear equilibri: compensar

Malgrat tots el nostres millors esforços, sempre hi ha processos que no poden evitar fer malbé el medi ambient. En aquests casos, és important compensar per a equilibrar l’efecte negatiu. Des de fa ja bastants anys, existeixen lleis que exigeixen a les empreses mesures compensatòries a la seva activitat.

Beo Plast, primera marca alemanya del sector de l’automoció lliure d’emissions de CO2, planta arbres fruiters per compensar l’ús d’argó en els seus processos de producció. La qüestió és beneficiar el medi ambient almenys en la mateixa mesura que ha estat perjudicat per la nostra activitat.

Konica Minolta ha treballat molt per reduir l’impacte ambiental i els seus clients poden fer que la seva impressió sigui responsable amb el medi ambient invertint en projectes ambientals per restaurar l’equilibri.

 

5 consells

 

Consell 5  |  Treballar de forma responsable amb el clima: zero emissions

Naturalment que hi ha indústries que requereixen gran quantitat d’energia i recursos per al seu funcionament. Algunes empreses, com Konica Minolta Europa, han demostrat que fins i tot en aquestes condicions hi ha maneres de ser sostenible.

Konica Minolta Europa esta compromesa en una estratègia de sostenibilitat des de 2009 amb un projecte a llarg termini de reducció d’emissions del 80% al 2050.

A les seves oficines centrals els seus treballadors han trobat la manera d’estalviar energia a l’hora que l’empresa inverteix en energies renovables i aigua potable en projectes certificats per ClimatePartner que compensen el seu impacte ambiental.

 

La sostenibilitat necessita companys de viatge compromesos ♻

 

A la Conferència de Canvi Climàtic de les Nacions Unides celebrada a París al desembre de 2015, pràcticament tots els països del món van estar d’acord a firmar el seu compromís per reduir massivament les emissions de CO2 per al 2050. L’objectiu de la mesura és mantenir l’escalfament global per sota de 2ºC, comparat amb la temperatura d’abans de la Revolució Industrial.

Està clar que aquest objectiu necessita el compromís de persones, empreses i institucions.

Tots podem fer alguna cosa per contribuir-hi, com a consumidors, com a ciutadans, com a treballadors, com a éssers humans.

 

 

 

 

Deja un comentario