Cap a un 2021 més sostenible

El coronavirus ha demostrat moltes coses, una de les quals, és que som vulnerables, i que tant empreses com usuaris/es estem obligats a protegir el medi ambient per, entre altres coses, evitar futures pandèmies. El canvi climàtic és una realitat que s’ha de frenar.

 

Son nombrosos els informes que senyalen que el canvi climàtic estarà darrera de futures crisis, com la que estem vivint actualment, per això és molt important que la sostenibilitat es converteixi en un objectiu primordial de l’activitat empresarial

Aplicar polítiques sostenibles en una empresa no requereix realitzar grans inversions i en general, les accions que s’han de dur a terme són senzilles i no requereixen un gran esforç.

 

A on podem reduir l’impacte mediambiental?

Podem reduir l’empremta mediambiental des de molts apartats i departaments diferents. Tant les empreses, com les organitzacions i els usuaris/es, tenim la responsabilitat de reduir aquest impacte amb gestos senzills i mitjançant l’educació i la conscienciació de les persones. Un d’aquests apartats on podem reduir aquest impacte, és a l’apartat d’equips d’impressió, especialment amb els cartutxos de tinta/tòner.

Els cartutxos són un dels consumibles que poden incorporar-se a l’anomenada economia circular. Amb aquest reciclatge, es garanteix una reducció de l’impacte mediambiental i per tant, es converteix en un benefici per a la humanitat i pel planeta.

Una de les empreses multinacionals que està treballant en reduir aquest impacte, és HP. Entre totes les accions que està portant a terme, destaca el programa de reciclatge HP Planet Partners.

  

“A través d’aquest programa, HP s’ha marcat com a objectiu reciclar 1,2 milions de tones de hardware i consumibles fins l’any 2025.”

 

Cada dia, sorgeixen noves iniciatives per aconseguir una correcta transició cap a una economia més circular, per reduir residus i per acabar amb la deixalla de plàstics que està destruint els ecosistemes, especialment el marí. Gràcies a iniciatives com aquesta, d’HP, es garanteix l’economia circular.

 

HP fa anys que està treballant per protegir el medi ambient, i la seva proposta es basa en fabricar, utilitzar i reutilitzar. Entre els seus principals objectius, trobem el de limitar la dependència de matèries primeres, que cada cop són més escasses i passar a una economia més eficient, circular i baixa en emissions de carboni.

Per a HP, la sostenibilitat sempre ha estat prioritària, i ja fa un temps que el 80% dels seus cartutxos de tinta/tòner es fabriquen amb material reciclat. Gràcies a això, ja han evitat que 325 tones de plàstic acabin als oceans.

HP també forma part de la iniciativa NextWave Plastics, una iniciativa de col·laboració que reuneix a les principals empreses tecnològiques per desenvolupar la primera xarxa mundial de subministrament de plàstics que van a l’oceà. L’objectiu d’aquesta iniciativa és evitar que un mínim de 25.000 tones de plàstics (l’equivalent a 1.200 milions d’ampolles de plàstic d’un sol ús) acabin a l’oceà a finals de 2025.

 

 

Deja una respuesta