La meva centraleta està adaptada a IP?

Per fer que la nostra centraleta funcioni amb IP ens caldrà contractar aquest tipus de línia (trunksip). Abans d’embarcar-nos a contractar-ho però, necessitem saber si podem connectar aquest nou tipus de línia a la nostra centraleta.

Ens podem trobar aquests 3 possibles casos:

1. És impossible adaptar la centraleta a IP

2. Podem adaptar la centraleta a IP

3. La centraleta ja disposa de prestacions IP

 

adaptar centraleta

 

Us els expliquem un a un:

 

1. És impossible adaptar la centraleta a IP

Si ens trobem en aquest cas, segurament tenim una centraleta de fa un bon grapat d’anys i déu està sobradament amortitzada, tot i això, entenem que sap molt de greu canviar-la ja que està fent la seva feina perfectament.

Les centraletes poden tenir un vida superior als 10 anys amb un mínim d’avaries i es habitual pensar que no cal canviar-les.

Però pensant en el futur, cal prendre la decisió de canviar. Per un costat disposareu de noves prestacions i per l’altra, hi haurà una millora econòmica, de manera que veureu com cada més baixa la factura telefònica tot i havent fet una nova inversió.

 

2. Podem adaptar la centraleta a IP

En aquest cas, heu de fer el mínim d’inversió, ja que només cal adquirir una targeta amb prestacions VoIP i les adaptacions seran nul·les.

De ben segur que us serviran el mateixos telèfons de sobretaula, el mateix cablejat i no caldrà fer cap formació addicional al personal, ja que tot seguirà funcionant de la mateixa manera.

 

3. La centraleta ja disposa de prestacions IP

Això vol dir que vareu prendre una bona decisió a l’adquirir la vostra centraleta actual, probablement no vareu contractar el TrunkSIP perquè a la vostra zona encara no disposàveu de fibra òptica, o perquè volíeu fer el mínim de canvis abans de traspassar-ho tot cap a IP, en conseqüència, ho teniu tot a punt i ja podeu anar pel següent pas. 

 

I després de fer aquests canvis? 

Un cop fetes les adaptacions o canvi a IP, el següent pas serà contractar la línia IP o TrunkSIP, per tant, estigues atent/a als propers dos capítols, ja que explicaré els avantatges reals que pots tenir contractant aquest tipus de línia.

I recorda que tens el formulari de contacte per resoldre dubtes o contactar-nos per qualsevol dubte o consulta que ens vulguis fer.

 

 

que-es-la-telefonia-ip

 

 Jordi Sais 

 Especialista en comunicacions

 

 

 


 

Els 10 capítols d’aquesta sèrie:

Què cal saber sobre la telefonia IP?

  1. Què és la telefonia IP?
  2. Perquè cal canviar a IP? 
  3. La meva centraleta està adaptada a IP?
  4. Més línies amb el mateix número de capçalera
  5. Quin tipus de línia és el TrunkSIP?
  6. I les centraletes virtuals?
  7. Serveixen els mateixos telèfons?
  8. Centraleta IP per a petites oficines 
  9. Centraleta IP per a la indústria
  10. Centraleta IP per a grans empreses

 


 

Parlem?

Per poder enviar el formulari, llegeix i accepta les condicions si us plau:

 

  

Deja una respuesta