Consells d’estiu 🖨️☀️

A l’estiu, les condicions dels equips d’impressió poden no ser òptimes. 

 

Les altes temperatures, la humitat, els canvis de condicions ambientals… tot això pot afectar al rendiment dels equips d’impressió i pot derivar en problemes amb els capçals d’impressió, amb la qualitat de les impressions, etc. 

Les millors condicions per a la impressió vindran especificades per cada fabricant, i es pot consultar a la fitxa tècnica de cada equip. Normalment la temperatura òptima sol ser de 15 a 30 ºC i la humitat relativa al voltant del 50% (ex: 5–90% HR; 20-80% HR; 30-70% HR).

Normalment aquestes condicions es poden mantenir fàcilment en el lloc de treball, però en períodes d’estiu o en llocs pròxims al mar (amb més humitat) pot ser més difícil.

 

 

Perquè la tornada sigui més agradable i que tot estigui a punt per poder imprimir sense incidències, s’han de prendre algunes precaucions. Abans de marxar de vacances, tingues en compte els següents consells que et donem: 

 

1. Mantenir els equips d’impressió allunyats de les finestres, sobretot si el sol entra de forma directa. Ja que si els equips s’escalfen en excés, pot quedar afectat el seu rendiment.

 

 

2.  Mantenir els cartutxos de tinta i/o tòner lluny del sol. Si tens consumibles de recanvi, no els guardis en llocs calorosos. Busca un lloc fresc de l’oficina o de casa: calaixos, armaris o mobles que no estiguin exposats a les altes temperatures i a la humitat.

 

3. Apagar els equips d’impressió i deixar-los reposar. També es mereixen descansar!

 

 

4.  Mantenir els tòners i/o les tintes dins dels seus embalatges i/o caixes. Només s’han d’obrir en el moment que s’hagin d’utilitzar!

 

5.  Netejar els capçals abans i després de les vacances per comprovar que no hi hagi bloqueig de tinta. És important fer-ho sobretot a la tornada de vacances (ull, això només s’ha de tenir en compte si teniu impressores de tinta. Si treballeu amb equips làser no caldrà que es faci res especial, ja que el tòner és tinta seca en pols i per tant, no es pot assecar més del que ja ho està).

 

6.  Guardar el paper en un lloc protegit de temperatures extremes i sobretot, de la humitat, ja que l’absorbeix amb facilitat i pot perjudicar a la qualitat de la impressió. És un element que tendim a oblidar però és molt important també cuidar-lo!

 

 

Si teniu algun dubte, podeu contactar amb nosaltres.

 

Esperem que estigueu passant un bon estiu! 😊

 

 

Deja una respuesta