El risc dels consumibles no originals

Coneixes el risc que suposa utilitzar consumibles que no són originals?

 

Es possible que tinguis, o hagis tingut, la temptació de reemplaçar l’ús de consumibles originals de la teva impressora per altres opcions no originals.

T’expliquem perquè no fer-ho.

 

risc consumibles

 

Moltes persones, empeses pel mite que «qualsevol consumible no original imprimeix amb una qualitat idèntica als consumibles pensats i dissenyats específicament pels equips d’impressió», han optat per utilitzar aquest tipus de consumibles. El preu, que és inferior, és el gran argument que utilitzen els usuaris i les empreses.

Però, en realitat són moltes les diferències d’un consumible a l’altre. Imprimir amb consumibles no originals acaba perjudicant als usuaris, i al final, el més barat resulta infinitament més car.

 

Els consumibles no originals, no estan desenvolupats i dissenyats específicament pels equips on s’utilitzen, això fa que el 46% d’aquests experimentin errors des del primer moment de la seva utilització o durant la seva vida útil. Per poder imaginar-nos-ho millor, és com si cada cop que compréssim una dotzena d’ous, n’haguéssim de llençar 5 perquè estan fets malbé.

El preu sí, és inferior, però a la llarga el seu valor s’incrementa un 20% respecte a l’original, ja que en moltes ocasions s’ha de tornar a imprimir i a més a més, la qualitat de les impressions és molt inferior. Al cap d’un temps, l’equip d’impressió pot presentar greus danys en el seu funcionament. De mitjana, els usuaris quadrupliquen les seves trucades al servei tècnic.

Pel que fa a l’impacte mediambiental, és molt superior al que tenen els consumibles originals, ja que la seva empremta de carboni és un 45% superior. Alhora també consumeixen un 32% més d’energia i un 43% més de consumibles fòssils.

 

En conclusió, encara que el preu pugui ser molt temptador, recorda que apostar pels consumibles originals és apostar per productivitat, rendibilitat i sostenibilitat. 🙂 

 

 

risc consumibles

 

Deja una respuesta