Empresa sostenible: simple

A l’hora de combatre el canvi climàtic tots podem donar un cop de mà 🌿

Hi ha moltes maneres de reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle a la feina. Si uns quants treballadors es posen en marxa o un departament fa un esforç, a llarg termini tota l’empresa funcionarà d’una manera sostenible.

 

 

Les empreses que persegueixen un futur brillant no només pensen en l’èxit econòmic. També es concentren en la sostenibilitat, perquè un desenvolupament sostenible és el que cobreix les necessitats presents sense comprometre les necessitats de les futures generacions.

Tanmateix, un negoci sostenible no és només el que protegeix el medi ambient, sinó el que té una aproximació holística a la curosa gestió dels recursos. Es tracta també de compromís amb la qualitat de vida dels treballadors, socis, clients i amb la ubicació actual i futura.

Aquesta comprensió holística de la sostenibilitat és també present a l’expressió “emprenedoria sostenible”. La sostenibilitat es declara com a part de la responsabilitat corporativa. Les empreses no només han de donar suport a objectius socials i ecològics amb els seus beneficis, sinó que la manera de tenir aquests beneficis ha de ser també sostenible.

 

La sostenibilitat fa créixer la innovació

Els nous models verds de negoci estan canviant l’economia. Les empreses convencionals seran desplaçades del mercat per processos i productes sostenibles i aquí les PIMES en particular, tenim una gran oportunitat competitiva per crear productes sostenibles, processos innovadors i comprometre’ns en prevenir el canvi climàtic.

En les empreses innovadores, el tarannà es contagia a tota l’organització i no només en termes ecològics i socials. Aquestes no entenen la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) com una cosa més de la que ocupar-se, sinó que l’estratègia de sostenibilitat s’escampa per totes les àrees de l’empresa, des d’administració a producció, desenvolupament de producte o laboratori. 

6 passos per a una estratègia sostenible:

1️⃣  Anàlisi dels recursos i en quina mesura i àrea de l’empresa s’estan consumint.

2️⃣  Establir quins factors determinen l’ús d’aquests recursos.

3️⃣   Registrar les mesures actuals d’estalvi, reducció i compensació per veure on estem fent tot el possible.

4️⃣  Definir objectius: com ara, reciclar un 30% més de material, fer servir un 50% menys de material a l’oficina, fer un curs sobre gestió de compres sostenible…

5️⃣  Intensificar les mesures existents i marcar-ne de noves.

6️⃣  Posar en marxa les noves mesures, sospesar l’eficàcia, arribar als objectius i posar-ne de nous. 

 

 

Estigueu atents, la setmana que ve us donarem consells per convertir-vos en una empresa sostenible 🙂🌿

 

 

Deja un comentario