L’oportunitat de l’IoT*

A mesura que les empreses prioritzen l’eficiència i la productivitat, cerquen proveïdors de tecnologia que ofereixin informació basada en dades i serveis de valor afegit. Aquestes dades són generades per la ràpida evolució i maduració de l’IoT, que ha vist créixer el nombre de dispositius connectats de manera exponencial.

 

Les grans quantitats de dades recopilades pels dispositius IoT, inclosos els ecosistemes d’impressió, ofereixen oportunitats úniques per conèixer l’activitat dels dispositius, el comportament dels usuaris i els fluxos de treball. Tot això és aplicable per crear entorns més rendibles, productius i segurs. Dominar l’IoT ha de ser una prioritat.

  

 

El gran desafiament és identificar on l’IoT ens ofereix més possibilitats a mesura que s’avança cap a un entorn ric en dades. La gran quantitat de fonts de dades i la impossibilitat d’abastar-les totes ens encara cap a un futur de col·laboració. Això representa un canvi cultural significatiu en un món en què s’ha guardat gelosament la propietat intel·lectual i que ha tendit a mirar cap en dins en comptes de cap en fora.

La transformació en una arquitectura oberta basada en les dades és el que ens oferirà l’oportunitat de diferenciar-nos de la resta.

Les impressores multifunció, ja disposen de gran varietat de sensors que recopilen i interpreten informació. A part de la funció d’aquests equips en l’entorn IoT, les dades que generen s’han d’aplicar de manera lúcida per crear entorns d’impressió intel·ligents per als clients.

 

 

Els dispositius multifunció sempre han tingut gran capacitat informàtica; un dispositiu de gamma mitjana, conté 20 milions de línies de codi, més que el sistema operatiu Android. Per convertir-se en part d’un ecosistema connectat i intel·ligent, cada multifuncional s’ha de connectar no només amb la resta de dispositius de la mateixa plataforma sinó que hauria de ser capaç d’accedir i analitzar dades d’altres plataformes, alhora que compartir les seves pròpies dades de forma estàndard per aconseguir una optimització veritablement global.

La correcta anàlisi d’aquestes dades permetria optimitzar-ho absolutament tot, des de la col·locació dels dispositius, l’ús de l’energia, el manteniment, els fluxos de treball, la millora dels processos de negoci, etc.

Si els teus dispositius d’impressió ja estan connectats, ja estàs entrant a l’IoT… si no, estàs segur de voler quedar-te fora?

 

 

*IoT (Internet of Things) es refereix en termes informàtics a una xarxa d’objectes interconnectats i obre un món de possibilitats incalculable i encara més gran que el que ens ha portat l’era digital.

Deja un comentario