Quin tipus de línia és el TrunkSIP? (capítol 5)

 

El TrunkSIP encara que no ho sembli. es una revolució. Ha arribat per avançar i donar una bona garbellada al sector de la telefonia.

 

Com tots els canvis, neixen de idees i més tard es dissenyen els protocols necessaris per poder portar-ho a terme. Aquests protocols es varen crear al novembre de l’any 2000, just ara fa 20 anys. El TrunkSIP a nivell de comunicacions és molt similar a l’HTTP i SMTP que s’utilitzen en els webs i l’enviament d’e-mails. Això ja ens dona una bona pista per pensar que necessitarem un bon canal de comunicacions a traves d’una bona línia ADSL o Fibra Òptica.

     trunksip

I sembla que tot just ara estem començant a fer us del TrunkSIP.

 

El TrunkSIP avui!

Que ha passat en aquests darrers 20 anys? Hem estat aturats?

Un cop desenvolupada la idea, la industria ha vist les possibilitats i ja fa temps, que s’està creant  tota una industria al voltant.

És una industria silenciosa, sense grans estructures, ni grans costos de fabricació. És la industria digital, on qualsevol creador amb ganes pot generar un producte revolucionari.

Alguns dels sectors on ho podem veure son ja tan habituals com aquests:

 • Vídeo
 • Veu
 • Missatgeria instantània
 • Jocs en Línia
 • Realitat virtual

En el nostre cas, toca de ple la Veu, però cada cop més estem fent comunicacions per Vídeo i missatgeria instantània. I us imagineu que ben aviat la comunicació es pugui realitzar amb realitat virtual?

Actualment, totes les plataformes de comunicació (abans anomenades centraletes), que estem instal·lant a Reprogir, incorporen VoIP per comunicar-se a traves dels TrunkSIP dels operadors.

Aquestes plataformes, poden estar en el RACK de comunicacions, o cada cop més, de forma virtual (sobre les virtuals en parlarem amb més detall en el proper capítol).

Un cop tinguem instal·lada la plataforma de comunicació, només cal afegir serveis i canals, tot això sense ni una placa electrònica, ja que aconseguim aprofitar tot el cablejat informàtic.

També cal parlar una mica de les comunicacions SIP.

 

trunksip

 

SIP o TrunkSIP?

Actualment, l’habitual a les empreses és oferir un TrunkSIP, perquè té la possibilitat de més capacitat i gestió per part de l’operador i la vostra plataforma de comunicacions.

A les empreses disposeu d’un numero de telèfon principal, tal com a Reprogir tenim el 972 570 333, i per aquí podem tenir més d’un canal per parlar telefònicament i no donar senyal de línia ocupada.

Si traduïm la paraula TrunkSIP en català, obtenim la paraula Troncal SIP, que dona idea de molta capacitat. A més a més, te la possibilitat d’ampliació il·limitada de canals.

En canvi les SIP, solen tenir 1, 2 o 3 canals i no son ampliables. És habitual instal·lar-les en smartphones o telèfons DECT IP domèstics. Dona la possibilitat de tenir una numeració addicional al teu mòbil o domicili particular, però no estan optimitzades per a les empreses.

 

El futur amb el TrunkSIP

Actualment, al nostre territori, la principal operadora telefònica està deshabilitant les centrals de coure on hi ha totes les línies Analògiques i Digitals (RDSI). Ho està fent comarca a comarca, i es preveu que en els propers anys ho hagin tancat tot. Per tant, d’aquí un temps, les comunicacions si o si es faran a través d’IP amb la fibra òptica i canals de veu a través de TrunkSIP.

Us deixem el nostre formulari de contacte per si voleu més informació i com fer la transició cap a aquests tipus de línies.

 

 

trunksip

 

 Jordi Sais 

 Especialista en comunicacions

 

 

 


 

Els 10 capítols d’aquesta sèrie:

Què cal saber sobre la telefonia IP?

 1. Què és la telefonia IP?
 2. Perquè cal canviar a IP? 
 3. La meva centraleta està adaptada a IP?
 4. Més línies amb el mateix número de capçalera
 5. Quin tipus de línia és el TrunkSIP?
 6. I les centraletes virtuals?
 7. Serveixen els mateixos telèfons?
 8. Centraleta IP per a petites oficines 
 9. Centraleta IP per a la indústria
 10. Centraleta IP per a grans empreses

Deja una respuesta