Més enllà del preu de venda

Què és el que s’ha de tenir en compte a l’hora de comprar un equip d’impressió nou?

  

Quan procedim a renovar el nostre entorn d’impressió, sempre tenim en compte el preu de la impressora. És molt normal que ens fixem amb aquest punt, ja que d’això dependrà la inversió a realitzar i serà la despesa que haurem d’assumir en una primera etapa.

Per altra banda però, el preu de venda d’un equip d’impressió no és l’única cosa que afectarà la seva amortització. Existeixen altres aspectes que poden arribar a ser molt més importants.

Alguns aspectes que s’associen al sol fet de tenir i utilitzar un equip d’impressió, i que generen una despesa continuada, són:

  • Cartutxos de tinta i/o de tòner
  • Consum de paper
  • Consum energètic
  • Cures i manteniment 

 

   preu de venda

 

A aquestes despeses, que podem considerar com a directes, també hi podríem associar les despeses indirectes que deriven del temps invertit en la configuració i gestió de l’equip.

Si posem totes aquests elements en conjunt, és fàcil veure que el preu és només la punta de l’iceberg, i que aquest conjunt determinarà el temps d’amortització d’un equip.

Com podem veure, el preu de venda no ho és tot.

 

Què podem fer per controlar aquests factors?

✅ Disposar d’equips que s’adaptin a les nostres necessitats i volums de treball.

Reduir el consum de paper mitjançant la impressió a doble cara automàtica.

✅ Adquirir equips amb una alta eficiència energètica que a més a més, tinguin integrat el sistema d’encès i apagat automàtic.

✅ Utilitzar equips d’impressió amb funcions de gestió i de seguretat integrades.

No utilitzar equips obsolets o molt antics. Això pot derivar a alts costos de manteniment i alhora no es pot gaudir dels avantatges que ofereixen les noves tecnologies (millores en funcionalitats, menor consum energètic, menor velocitat d’impressió, etc.).

 

Vols que t’ajudem a escollir un equip d’impressió nou? Contacta amb nosaltres!

 

 

Deja una respuesta