Més línies amb el mateix número de capçalera (capítol 4)

El fet de tenir varies línies amb el mateix número de capçalera, està pensat per empreses, tot i que també és aplicable a petites instal·lacions.

 

En el proper article definirem millor aquest tema i parlarem de quin tipus de línia és el TrunkSIP i què són les línies SIP.

En aquesta publicació ens cenyirem al que diu l’enunciat d’aquest capítol: Més línies amb el mateix número de capçalera.

 

Les línies analògiques i digitals RDSI

Fins fa ben poc només existien les línies clàssiques analògiques (1 línia) o bé digitals RDSI (2 converses per línia).

En qualsevol d’aquests casos, hi ha contractat (amb la teva companyia) un nombre de línies, i aquesta ha hagut de passar un cable específic per tu fins a la teva empresa. D’aquesta forma s’ha estat treballant en els darrers 100 anys.

línies mateix número capçalera

Les companyies telefòniques cablegen fins a l’entrada de l’edifici on es connecta amb l’escomesa, i des d’aquest punt passen el cable que arriba a l’empresa o domicili, tota una aventura.

I si més endavant necessites ampliar línies, la companyia telefònica t’haurà de fer arribar cable fins a la caixa que han muntat a la façana del teu edifici i un altre fins a l’empresa.

 

Per què no cal passar un cable específic fins a la teva empresa?

Actualment, no cal que la veu passi per un cable específic per poder parlar, amb la tecnologia de xarxa TCP/IP es pot transportar la veu per IP (VoIP), convertint la veu en paquets de dades i transportant-la de la mateixa manera com ho fa un e-mail, o la visualització d’una pàgina web, o la connexió amb el vostre servidor, o el vídeo que mireu a YouTube…

Els paquets de veu viatgen de router a router, amb la diferència que en el destí, l’aparell telefònic converteix el paquet IP a analògic per poder mantenir la conversa amb qui tenim a l’altre costat de línia.

Fins i tot aquesta frase a l’altre costat de línia ve dels 100 anys que hem estat amb les línies analògiques, les RDSI són més recents, de fa uns 30 anys.

Doncs, ja tocava el canvi no creieu?

 

Més línies o canals al mateix número de telèfon

Al no necessitar passar un cable específic per cada línia, tot es redueix a la simplicitat d’ampliar canals al teu proveïdor de línia IP o TrunkSIP. Aquest és qui posarà límit als canals que necessitis a la centraleta telefònica (virtual o física) que és qui gestiona les entrades i sortides de les converses.

D’aquesta manera, si en un moment determinat necessites augmentar en 1 o més els canals de comunicació del teu número de telèfon, no hi haurà cap impediment en fer-ho, i a més ho podràs gestionar al moment.

línies mateix número capçalera

Potser hauràs augmentat les línies per una campanya específica durant l’època del Black Friday, o pot ser el teu negoci és de temporada. Un cop hagi passat la campanya, podràs tornar a reduir els canals i els costos telefònics es reduiran.

I el més sorprenent, és que quan fas una trucada per qualsevol dels canals IP, el client sempre veu el teu número de telèfon i no un número mòbil o la segona línia que potser tenies destinada al fax.

Per tant, si et volen tornar la trucada, sempre tornarà a la teva centraleta i si per algun cas no contestes, aquesta podrà donar un missatge de benvinguda al teu client i sempre sabrà on està trucant.Tingues en compte…

Has de tenir en compte que la teva centraleta ha de ser IP, per poder-hi posar aquest tipus de línies, pots mirar l’anterior entrada on ho expliquem: La meva centraleta està adaptada a IP?. En aquesta entrada aprendràs el que has de fer si la teva centraleta encara no es IP.

I no et perdis la pròxima publicació, on t’explicaré que és un TrunkSIP per empreses i les línies SIP.

 

 

línies mateix número capçalera

 

 Jordi Sais 

 Especialista en comunicacions

 

 

 


 

Els 10 capítols d’aquesta sèrie:

Què cal saber sobre la telefonia IP?

  1. Què és la telefonia IP?
  2. Perquè cal canviar a IP? 
  3. La meva centraleta està adaptada a IP?
  4. Més línies amb el mateix número de capçalera
  5. Quin tipus de línia és el TrunkSIP?
  6. I les centraletes virtuals?
  7. Serveixen els mateixos telèfons?
  8. Centraleta IP per a petites oficines 
  9. Centraleta IP per a la indústria
  10. Centraleta IP per a grans empreses


Deja una respuesta