📢 Desmentim mites sobre la seguretat d’impressió

La seguretat és un element fonamental en qualsevol entorn d’impressió professional.

Amb el pas del temps, els equips d’impressió han anat evolucionant i s’han convertit en equips capaços de treballar de manera totalment autònoma. Aquests equips també estan connectats, d’una manera o d’una altra, a la xarxa corporativa. Això vol dir, en resum, que són un element més de l’empresa, i com a tal, poden acabar convertint-se en un punt d’entrada a aquesta si no disposen d’un grau de seguretat mínima que sigui capaç d’aturar diferents tipus d’atacs. En aquesta entrada, parlarem sobre els tres mites més utilitzats sobre la seguretat d’impressió.

mites seguretat

 

Mite número 1: les impressores no necessiten protecció

Probablement aquest sigui el mite més popular de tots. És el que s’utilitza més per justificar la falta total o parcial de seguretat en un entorn d’impressió. 

Com hem dit anteriorment, els equips d’impressió han experimentat una evolució molt important en els últims anys i ja no són equips que només es limiten a imprimir.

Actualment, les impressores són equips complets que compten amb una interfície i un sistema operatiu propi, i per tant, poden treballar de forma independent. També disposen de connectivitat inalàmbrica i es poden vincular a una gran varietat de dispositius a través de Wi-Fi. Això significa que són un element més en la xarxa i per tant, necessiten la mateixa protecció que la resta de dispositius que en formen part.

 

Mite número 2: la impressió segura és una cosa molt complicada

En aquest cas, no es nega que les impressores necessitin protecció, sinó que es justifica sota l’argument de que és un objectiu molt complicat d’aconseguir.

La realitat, però, és totalment diferent. Molts equips d’impressió ja disposen de funcions de seguretat integrades i estan disponibles en diferents versions amb preus que resulten accessibles per a tothom. 

Podem dir que millorar la seguretat del nostre entorn d’impressió pot ser tan senzill com renovar els equips d’impressió.

 

mites seguretat

 

Mite número 3: protegir un entorn d’impressió és una càrrega molt gran

En aquest mite també s’accepta que la impressora necessiti protecció, però es justifica per la càrrega que suposa el seu manteniment.

Molts encara pensen que mantenir la seguretat en un entorn d’impressió acaba sent una càrrega enorme pel departament IT, i que pot arribar a ser insostenible per l’acumulació i l’increment de costos, però no és així.

Qualsevol empresa pot mantenir un bon nivell de protecció utilitzant equips amb funcions de seguretat integrades, mantenint actualitzats i protegits els seus ordinadors i equips, i seguint unes directrius mínimes de bon ús d’aquests dispositius. 

 

Vols que t’aconsellem sobre aquest tema o sobre altres mites de seguretat que hagis sentit? 🙂

 

 

Deja una respuesta