Què suposa un entorn d’impressió desprotegit?

Un entorn d’impressió desprotegit pot acabar convertint-se en una font de problemes per qualsevol empresa, no només pels perills que representa a nivell de seguretat en general, sinó també per tots els costos directes i indirectes que pot arribar a generar.

 

   

 

Imagina un entorn típic, com per exemple una empresa dividida en quatre departaments: comercial, recursos humans, comptabilitat i direcció, on tots comparteixen impressores. Sí aquestes estan desprotegides no només queden exposades a ciberatacs, sinó que també poden veure’s afectades per escletxes de seguretat dins de la pròpia empresa.

Per exemple, el departament de recursos humans ha d’imprimir un informe confidencial d’algun treballador per portar-lo a direcció, envia l’ordre a la impressora, i quan el treballador arriba a recollir-lo ja no hi és, algú ha anat a recollir documents i també se l’ha emportat. Això no hauria passat si aquest equip hagués tingut un sistema d’impressió “pull” ja que s’hauria d’haver identificat amb un codi PIN o amb una targeta d’usuari.

Aquest senzill cas ens permet interioritzar la problemàtica d’un entorn d’impressió desprotegit, però en realitat això només és la punta de l’iceberg.

 

Pèrdua i sostracció de documents

Com hem vist en un entorn desprotegit, la pèrdua i el robatori dels documents que queden exposats a la safata de sortida, és una cosa que pot passar amb freqüència, i s’ha d’anar amb molt de compte perquè els documents poden contenir dades confidencials de treballadors i de clients.

Si els documents cauen en males mans les conseqüències podrien ser molt greus, tant a nivell econòmic com d’imatge corporativa.

  

Robatori de dades i ciberatacs

Els equips no treballen només amb documents físics, també utilitzen dades i estan connectades a la xarxa de l’empresa. Si no tenen les mesures de seguretat adequades poden quedar exposades a atacs i intrusions que poden afectar tot el parc d’equips.

Algunes impressores professionals compten amb sistemes de seguretat avançats que detecten les amenaces en temps real.

 

Gestió i administració d’equips

La seguretat de les impressores també té relació amb l’ús que es fa, ja que hi ha dades que poden quedar emmagatzemades de forma directa o en serveis vinculats (el núvol).

Establir diferents nivells d’accessos protegits amb codis d’accés o targetes d’identificació fa que hi hagi una capa més de seguretat i s’evitarà que es produeixin canvis importants en la configuració de seguretat de l’equip.

Per exemple, limitar l’accés a la configuració de seguretat a personal autoritzat evitarà que treballadors de menor rang puguin modificar-los i eliminar capes de seguretat.

 

 

En resum, un caos

Treballar amb un entorn d’impressió desprotegit és assumir un gran risc que pot acabar sembrant el caos a la nostra empresa.

Una impressió segura ha de ser la base de qualsevol entorn d’impressió professional optimitzat, i s’ha de mantenir i anar-lo adaptant als nous reptes que vagin sorgint dia rere dia.

 

   

  

Deja una respuesta