EL RECICLATGE DE TÒNERS I TINTES ÉS OBLIGATORI

Des del passat 15 d’agost, el reciclatge de cartutxos de tinta i tòner és obligatori a Espanya, degut a l’ampliació de la consideració d’aparells elèctrics i electrònics (AEE) introduïda per Reial Decret 110/2015, que regula el tractament de residus d’aquests aparells. ♻️

 

La recollida i el reciclatge selectiu de residus és una de les pràctiques més importants per a preservar els recursos naturals i protegir la salut. 

 

España es troba a la cua en reciclatge de residus electrònics. D’acord amb les dades d’Eurostat recollides per Backmarket, Espanya només recicla el 21% dels residus electrònics que genera. Això ens situa a la cua d’Europa on la mitjana és d’un 35%.

D’acord amb un estudi de la Unió Europea, la xifra de consumibles recollits i tractats representa menys del 30%. 18% cartutxos de tinta i 25% cartutxos de tòner. En aquests moments aquesta xifra hauria de ser entre el 65 i el 85% del total.

 

reciclatge tintes toners

 

A Espanya el consumible compatible té una quota de mercat pròxima al 20%. Aquesta quota és molt superior al 5% de mitjana europea i això és preocupant perquè suposa una elevada infracció de patents i el risc afegit de substancies potencialment perilloses i descontrolades.

Existeixen diferents plataformes especialitzades en recollida d’aquest tipus de residus. Aquestes plataformes treballen prioritàriament en usuaris domèstics mitjançant la instal·lació de punts de recollida en grans superfícies i establiments comercials, a les grans empreses i en edificis públics.

Conscients de la importància del tractament d’aquests residus per al planeta, HP va ser el primer fabricant en oferir, fa més de 25 anys, un sistema de devolució i reciclatge de cartutxos de tinta i tòner senzill i gratuït a traves del programa HP Planet Partners. Aquesta iniciativa garanteix que HP mai els emplenarà ni els revendrà, ni per descomptat els llençarà als abocadors.  Aquest programa està disponible en més de 60 països.

reciclatge tintes toners

Avui dia, el 100% dels cartutxos de Tòner Original HP es fabriquen amb material reciclat i el 80% dels cartutxos de Tinta Original HP contenen un percentatge d’entre el 45% i el 70% de material reciclat.

KONICA MINOLTA també disposa del CLEAN PLANET PROGRAM. Mesures com aquesta els situen al capdavant dels fabricants en quant a sostenibilitat. Això és gràcies a les seves mesures de planificació i desenvolupament de productes ecològics. I també gràcies a les fàbriques sostenibles i control en la distribució, servei, recollida i reciclat dels seus productes.

reciclatge tintes toners

 

A REPROGIR estem a punt per tenir cura del nostre planeta. Disposem de mesures per gestionar correctament aquest tipus de residus en col·laboració amb els nostres partners.

 

I tu? 😄

 

 

Deja un comentario